Tuesday, January 25, 2011

How to inject Flexi into Motorola Q CDMA

After finding ways to inject flexi cdma motorola Q, finally succeeded, too, although not perfect. to how to inject will be shared here. Should be prepared that is motorola Q, data cable, PRL flexi, software RSD General, and Akey flexi.
First thing to do is update the PRL PRL motorola Q with flexi. how to connect the moto Q to the computer via a data cable, open the software RSD General, wait till moto Q detected by RSD General, click Phone Provisioning menu, then click settings and select the menu PRL. after that click the "Open File" select the file PRL flexi then click the "Write Phone". after the moto Q will restart, see the homescreen, if PRL is entered correctly so you will have the symbol 1X. The next step press ##073887* on moto Q then you will see "SPC Check" press 000000 (assuming the phone is unlocked). select user menu activation, NAM1,
MIN: enter the number you want to inject flexi without the first 0 (eg, 02815779788 be 2815779788)
IMSI_11_12: fill with 00, MDN equal to MIN, CDMA SysID 10496 press ok. after the moto Q will restart.
press ##073887* again select the edit menu Akey, enter flexi Akey

(26 digits), then select the Extended NAM, NAM1
MIN: enter same as above MIN
Access Overload Class: 7,
True IMSI: 00000 number flexi without 0 (eg 000002815779788)
Country code: 510
CDMA SysID: 10496
Network: 65535
1st Channel A: 283
1st channel B: 384
2nd Channel A: 691
2nd Channel B: 777
then press ok. turn off the phone on again and ready for use. if still can not be used, open RSD General again, select Phone provisioning, setting, CDMA NAM, IMSI True Value section filled with the MIN, MDN equal to MIN, country code 510, then press the "Write Phone".
results sms, voice and internet normally but strangely it says on the homescreen always searching in the operator logo. Internet to make sure it is registered FlexiNet unlimited and username are entered via the settings, connection, dialup. because if not yet registered, then we open the browser then we are cut off and the regular pulse count flexi time based fare is quite expensive. for those who need the PRL Flexi can download here

update : to resolve problem of "searching" on the homescreen click here

12 comments:

Anonymous said...

bro kalo di moto Q bekas smart harus ganti File FLEX nya ya..? kalo boleh tau adakah link untuk FLEX ( formatnya .hs gitu )soalnya di Q ku masih mobile 8 :(
ohya apa perlu juga update firmware nya..?
makasih sebelumnya

adhitya said...

gak perlu. punyaku juga bekas smart dan flex nya masih mobile 8. gak perlu update firmware juga

zaki said...

Bro.. untuk A-key nya dapat dari mana? kudu ke plasa telkom ya?
thx

adhitya said...

yoi. untuk a-key harus dari plasa telkom. dan jangan lupa disimpan baik baik, apabila suatu saat harus inject ulang. soalnya a-key di plasa telkom hanya muncul sekali pada saat registrasi esn

ditdit said...

kalo akey ilang, ada cara lain buat inject ulang tdk?

Anonymous said...

mas... setahuku 1st chanel a = 283 dst, ini milik fren, sedang flexi 1st chenel a flexi luar jakarta = 119, untuk jakarta 1st chanel a = 725, yang bener yang mana nih

adhitya said...

kalau aku pakai yang 283 dst ke tiga jenis hp yaitu palm centro, htc snap dan motorola q hasilnya lancar semua. gak masalah

adhitya said...

inject ulang gak butuh akey lagi, yang penting nomer yang di inject kan sama lho

Anonymous said...

mas adhit yg perlu disiapin tu apa aja sih, saya ada q8 kosongan no smart uda dicabut, rencana mau inject flexi.
apa aja yang perlu disiapkan , baik yg ditanyakan ke telkom ( apa aja yg ditanyakan) sama aplikasi ato program yang digunakan untuk inject no flexi sendiri.

terimakasih sebelumnya mas adhit.

adhitya said...

yang perlu disiapkan yaitu fotokopi ktp sama starter pack flexi dan esn hp yang akan di inject. nanti dari plasa telkom akan dikasih a-key sebanyak 26 digit. simpan baik baik karena a-key hanya muncul sekali pada saat registrasi esn. setelah itu bisa langsung di injectkan, tapi biasanya no flexi baru aktif 1x24 jam setelah registrasi esn, jadi jangan panik kalau sudah di inject tapi masih belum bisa digunakan, tunggulah sehari

Rezza Martin said...

Allhamdulillah...., makasih Gan untuk info yang sangat membantu..... two thumb for you Gan

Masda ardiansyah said...

Mas bro ane ada moto q,nyala tp gk bs buat telpon atau sms,gmana ya?apa yg hrs di buat?thanks

Post a Comment

 
Copyright Blog Of Adhitya Ajie All Rights Reserved
Powered by Home Recordings
ProSense theme